een terugkeer naar de natuur
Gratis levering in België vanaf 29 € aankopen // In Frankrijk vanaf 35 €
Gratis levering in België vanaf 29 € aankopen // In Frankrijk vanaf 35 €
Winkelwagen 0

Wie zijn we?

Wij zijn een kleine Belgisch ambachtelijk en familiebedrijf, verantwoordelijk en toegewijd aan zero waste.

Wij vervaardigen natuurlijke cosmetica, textiel en handgemaakte accessoires op een duurzame manier, met materialen die het lichaam en het milieu respecteren.

Biologische, veganistische producten en erkend gecertificeerd vakmanschap.

Zonder parfum, zonder conserveringsmiddelen en zonder etherische olie, onze cosmetica is hypoallergeen, geschikt voor iedereen, zelfs voor de meest gevoelige en allergische mensen.

We maken onze eigen natuurlijke geuren, bloemige, houtachtige en fruitige geuren, handgemaakt in onze werkplaats door maceratie van planten.

Een proces voor het vervaardigen van natuurlijke geuren, waardoor onze cosmetica niet alleen toegankelijk is voor iedereen, mensen die vatbaar zijn voor allergieën, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en baby's, omdat deze productiemethode geen allergene stoffen genereert die schadelijk zijn voor de gezondheid, maar het maakt onze cosmetica ook meer respect voor het milieu, omdat een maceraat geen intensieve productie van planten genereert voor de vervaardiging ervan, alleen geduld, in tegenstelling tot parfums en etherische oliën die niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid omdat ze allergene stoffen bevatten, maar ook schadelijk zijn voor het milieu omdat ze genereren een intensieve productie voor hun fabricage

Toegewijd aan een Zero Waste-benadering, hebben we ervoor gekozen om biologisch afbreekbare, herbruikbare en recyclebare containers en verpakkingen te gebruiken, en om de voorkeur te geven aan ingrediënten van eerlijke handel en lokale producenten.

Vanaf het begin was het voor ons vanzelfsprekend om handgemaakte cosmetica en accessoires te maken met natuurlijke materialen, met respect voor het lichaam en het milieu.

Test ons hele assortiment natuurlijke cosmetica 👇🏻

Coffret mini-test Un retour au Naturel
Coffret mini-test cosmétiques Naturels
Coffret mini-test Un retour au Naturel

Mini-testbox

Normale prijs 33,90€ Eenheidsprijs per
Inclusief belasting. Verzendkosten worden berekend bij de checkout.
Alle details →

Hoe is Un retour au Naturel ontstaan?

Een passie en een toewijding die in de loop van de tijd zijn ontstaan...

Liefhebber van de natuur en alles wat met schoonheid te maken heeft sinds mijn jongste leeftijd.

Na verloop van tijd ontwikkelde ik een passie voor natuurlijke cosmetica en besloot ik studies in esthetiek te volgen om mezelf te perfectioneren in mijn passie.

Hier is mijn verhaal.

Het begon allemaal toen ik in 2009 mijn eerste natuurlijke cosmetica creëerde, een anti-verouderingscrème.

Ik was toen nog geen schoonheidsspecialiste, maar ik redde het al 😉

Bij toeval ontdekte ik het bestaan ​​van natuurlijke producten, wat mij meteen enorm verleidde en besloot mijn eigen anti-aging crème te maken.

Kort nadat ik het had gebruikt, merkte ik dat mijn oogallergieën verdwenen, die allergieën die mijn leven jarenlang verpestten toen ik 's ochtends opstond met gezwollen, rode en jeukende ogen.

Ik was zo misvormd dat ik mijn huis niet kon verlaten toen het mij overkwam.

Vanaf dat moment realiseer ik me dat de oorzaak van mijn oogallergieën te wijten was aan het gebruik van industriële anti-verouderingscrèmes die in supermarkten werden gekocht.

Ik verbied dan definitief industriële gezichtscrèmes en besluit mijn eigen anti-aging crème te maken.

Sindsdien zijn mijn allergieën nooit meer teruggekomen en heeft mijn crème me nooit verlaten, maar in tegenstelling tot voorheen is het nu niet langer vloeibaar, maar vast en wordt het aangeboden in onze online winkel 😉

Na verloop van tijd kregen mijn dochter en ik huidproblemen, ik kreeg psoriasis guttata, die zich geleidelijk over mijn hele lichaam verspreidde en mijn dochter een vorm van allergische urticaria.

We zijn allebei naar verschillende specialisten geweest.

Voorschrift van vele behandelingen, sommige die niet werkten, andere effectief maar slecht voor onze gezondheid.

Wanhopig deed ik uiteindelijk verschillende onderzoeken op internet om andere effectieve behandelingen te vinden die vooral minder schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Tests van allerlei soorten crèmes, zonder succes.

Ik maak toch mijn anti-verouderingscrème, maar ik realiseer me nog niet dat deze chemische stoffen die verantwoordelijk waren voor mijn oogallergieën ook verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor mijn huidproblemen die veel later op mijn lichaam verschenen.

Ik zet mijn onderzoek op internet voort en uiteindelijk ontdek ik dat het gebruik van natuurlijke producten onze huidproblemen kan oplossen.

Vervolgens hebben we de koud verzeepte zepen getest die we kochten bij een Belgische natuurcosmetica-ambachtsman, onze allereerste natuurlijke zeep.

De magie gebeurt heel snel, mijn psoriasis en de netelroos van mijn dochter verdwijnen beetje bij beetje en komen nooit meer terug.

Vanaf dat moment realiseer ik me dat al die stoffen zoals conserveermiddelen en parfums die in industriële cosmetica voorkomen die we dagelijks gebruiken niet goed zijn voor onze gezondheid.

Ik begon toen mijn eigen koud verzeepte zepen te maken en uiteindelijk maakte ik beetje bij beetje al onze cosmetica.

Een passie geboren voor natuurlijke cosmetica ❤️

Dan komt het moment dat ik een opleiding wil volgen om schoonheidsspecialiste te worden om mezelf te verbeteren.

Zeer gemotiveerd en toegepast, behaalde ik snel mijn diploma in een van de beste privéscholen voor esthetiek in België, waardoor ik mezelf kon verbeteren in de realisatie van mijn cosmetica en op deze manier cosmetica kon creëren met een echte kennis. professionaliseren, dankzij mijn opgedane kennis.

De jaren verstrijken en het klimaat wordt steeds slechter, de hittegolven worden van jaar tot jaar erger, de klimaatrampen die elkaar opvolgen, dit alles begint me serieus zorgen te maken.

Voor de toekomst van mijn dochter, maar ook voor de toekomst van onze toekomstige generaties.

Toen ontstond de wens om al onze huishoudelijke en cosmetische producten te willen vervaardigen met natuurlijke ingrediënten die zo respectvol mogelijk zijn voor het milieu.

Ik beperk steeds meer mijn afval en het gebruik van plastic door al onze containers zoveel mogelijk te recupereren om er herbruikbare en hervulbare containers van te maken.

Het moment komt dat ik het bestaan ​​van zero waste solid cosmetica ontdek.

Natuurlijker, zuiniger en ecologischer.

Ik werd meteen verleid door dit concept, dat 100% bij mij past.

Ik start dan in hun creaties.

Zeer veeleisend wat betreft de kwaliteit, effectiviteit en impact op het milieu van de ingrediënten die ik gebruik voor de realisatie van mijn cosmetica, wijd ik meerdere jaren aan de ontwikkeling van een hele reeks solide cosmetica die 100% voldoet aan mijn waarden en mijn verwachtingen op het gebied van efficiëntie en respect voor het milieu.

De hele familie dient als proefkonijn voor de testen 😁

Dankzij mijn doorzettingsvermogen, de steun van onze familie en de opleiding schoonheidsspecialiste die ik volgde, kreeg ik uiteindelijk precies wat ik wilde en deed ik een geweldige professionele ervaring op.

Trots op mijn werk laat ik mijn solide cosmetica testen door mijn familie en vrienden.

Ze verleiden meteen enorm 😊

Ik kreeg toen al snel het advies om ze aan meer mensen voor te stellen.

Een onvermijdelijk lot, het werd me al snel duidelijk dat het mijn lot was.

Vanaf dit moment besluit ik van mijn passie mijn roeping te maken en begin ik aan dit lange en dure avontuur om een ​​terugkeer naar de natuur te bewerkstelligen en ga ik met mijn kleine gezin mee op avontuur ❤️

Als ik dankzij mijn passie voor cosmetica en mijn liefde voor de natuur kan bijdragen aan iets goeds voor onze planeet, dan is dat voor mij de beste baan.

Onze waarden

Wat verdedigen we?

Door de productie van onze solide cosmetica is er een echte insteek, die van willen bijdragen aan een schonere planeet, zonder dierenleed en zonder vernietiging van de natuur.

Reden waarom wij:

- Laten we ons afval beperken door de containers van onze ingrediënten terug te winnen om ze opnieuw te gebruiken.

- Wij geven de voorkeur aan biologisch afbreekbare en hervulbare kartonnen verpakkingen, evenals recyclebare en hervulbare verpakkingen.

- Wij geven de voorkeur aan ingrediënten die het milieu respecteren, die geen palmolie bevatten en die niet bijdragen aan ontbossing of intensieve landbouw.

- Wij geven de voorkeur aan veganistische ingrediënten, zonder enig dierlijk materiaal en niet afkomstig van uitbuiting van dieren.

- Lokale producenten promoten.

- Promoot ingrediënten uit biologische landbouw en eerlijke handel

Onze ecologische impact beperken via onze grondstoffen, containers en afval, maar ook bijdragen aan de strijd tegen dierenmishandeling, maken deel uit van onze waarden.

Een volwaardig ambachtelijk bedrijf

Als vakmensen is het essentieel voor ons om volledig autonoom te zijn voor alles.

Wij vervaardigen zelf , in ons atelier in België, al onze cosmetica, accessoires, etiketten en sommige van onze containers.

Dit gaat van productie tot het ontwikkelen van onze cosmeticarecepten, tot etikettering, verpakking en verzending.

De kartonnen dozen bestemd voor de navullingen van onze cosmetica worden met de hand ontworpen en op maat gemaakt in ons atelier, van ecologisch kraftkarton.

Ook onze labels worden in ons atelier met de hand ontworpen en bedrukt.

We gebruiken geen in de fabriek bedrukte containers, die volgens ons op geen enkele manier de waarden van vakmanschap vertegenwoordigen.

Al onze containers worden met de hand geëtiketteerd in onze werkplaats.

Industrieel vakmanschap van de nieuwe generatie interesseert ons niet.

Deze authentieke ambachtelijke geest van vroeger willen we absoluut behouden door alles met de hand te doen.

Onze cosmetica is ontstaan ​​dankzij langdurig onderzoek en jarenlang testen op onszelf.

Sommige kleinschalige cosmeticabedrijven gebruiken laboratoria die worden betaald om cosmetische recepten te ontwikkelen.

Wij zijn niet een van die ambachtelijke bedrijven die doen alsof ze de recepten voor hun cosmetica zelf hebben ontwikkeld en beweren zelf vakmensen te zijn, terwijl dit niet het geval is.

Bovenal willen we niet worden verward met deze vakmensen, een van de redenen waarom we ervoor hebben gekozen om transparant te zijn over onze productiemethoden door middel van foto's en video's die dagelijks op onze website en onze sociale netwerken worden gedeeld.